Софийският районен съд наложи постоянен арест на 51-годишния собственик на траурна агенция.

...
Софийският районен съд наложи постоянен арест на 51-годишния собственик на траурна агенция.
Коментари Харесай

Георги Енев остава в ареста! Потърпевши: Болката ни почва наново!

Софийският районен съд наложи непрекъснат арест на 51-годишния притежател на траурна организация. Георги Eнев се изправи пред съда поради скица за противозаконни погребения на възрастни хора.

Според магистратите има задоволително доказателства против него. На този стадий от следствието най-адекватната мярка против него е задържане под стража. Пред съда Енев пожела да излезе на независимост и сподели, че ще спомага на следствието. 

Междувременно, подозренията на хора от Банкя и региона, че са попаднали в схемите на арестувания се усилват. Пред NOVA пострадали описаха, че Енев ги е завлякъл с пари за надгробни плочи. Димитър Бонев е платил 160 лв. за надгробна плоча преди три месеца, която към момента не е получил. 

" Това е човек, който заслужава 9 грама олово. Нищо друго. Подиграва се с тъгата на хората. И то по този начин брутално. Съжалявам, няма да стане ", безапелационен е  Димитър Бонев – пострадал от обвинения.

Разбрал за услугите на Енев инцидентно. " Понеже тук има касетка за урната в Банкя. Надписва се тая плоча, лепи се фотографията и те споделят по кое време да се сложи урната, поставят плочата, запечатва се ", споделя Бонев.

След като казусът беше оголен в Министерство на вътрешните работи и прокуратурата постъпили десетки сигнали за съмнителни кремации, осъществени от организацията на обвинявания. Такъв е и казусът на Весела Стоянова.

" Болката ни почва отначало. Преди една година го погребах татко ми и дефакто в този момент всичко стартира отначало. Дано има правдивост ", споделя тя.

Весела Стоянова към този момент е разпитана като очевидец. Първи на злокобната панорама край село Клисура попада локалният духовник. Гробари го извикали да види.

" Те ме посрещнаха с думите: " Отче, тук е огромна покруса ". Аз в началото не обърнах внимание, само че питах за какво. И те ми споделиха: " Не виждате ли, че към нас е цялостно с тленни остатъци ", споделя отец Петър.

Разследващите не престават да разпознават откритите остатъци. Засега те са на седем души. Енев е упрекнат за един случай. В четвъртък той беше изправен пред съда, който му наложи непрекъснат арест.

" В правосъдната зала стана ясно, че той е трансферирал компанията си. На едно лице от женски пол е трансферирана. Преди ареста. Нямам данни той да работи в тази компания най-малко писмено ", съобщи прокурор Мими Куцкова.

Пред съда той сподели, че желае да излезе на независимост и че ще спомага на следствието. Оказва се, че професионалната му биография е противоречива и съгласно сътрудниците му.

" За този човек повече от 20 години се носят митове по какъв начин той колил и бесил в Банкя ", твърди  Стоян Макравеев, заместник-председателят на Съюза на погребалните компании.

Имало е и доста нередности без последици. " Все не можеше по 2-3 месеца да му се показват документите, с цел да извърши кремациите. И тези тела оставаха на предпазване дълго време ", показва Макравеев.

Разследването ще откри и дали погребалната организация е правила активността си законно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР